Operation Dagsværks kerne

Har du lyst til at løfte et kæmpe ansvar, få frihed til at løse en konkret opgave og samtidig gøre en enorm forskel for unge ude i verden?

Kan du svare ja på disse spørgsmål, så er en Dagsværkgruppe stedet for dig!

Engager dig og bliv en del af et landsdækkende fællesskab af ligesindede unge på tværs af byer og landsdele. Du kommer til at opøve dine kreative, kommunikative og organisatoriske evner, når du i tæt samarbejde med andre “dagsværkere” står for at gennemføre Operation Dagsværks landsdækkende oplysningskampagne og Dagsværkdag på din skole.

Dagsværkgrupperne udgør kernen i Operation Dagsværk - uden jer er der ingen kampagne eller Dagsværkdag på skolen.  

At være i en Dagsværkgruppe er ikke bare spændende og udfordrende, det er også helt utroligt sjovt!

Hvordan ser en Dagsværkgruppe ud?

Dagsværkgrupperne består af aktive og engagerede elever på de danske ungdomsudddannelser. Det er forskelligt fra skole til skole, hvordan Dagsværkgrupperne er organiseret - på nogle skoler er gruppen en del af elevrådet, på nogle er der tale om et udvalg på linje med festudvalget, og på andre er grupperne helt selvstændige i forhold til skolens øvrige udvalg og grupper. Det er også meget forskelligt, hvor store grupperne er: Nogle er helt op til 30 medlemmer, andre er 2 personer. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert.

For alle grupper gælder det, at de selv bestemmer, hvordan de vil føre Operation Dagsværks kampagne ud i livet, hvordan de vil oplyse om årets projekt, og hvordan de vil motivere eleverne på deres skole til deltagelse.

Det er jer, som bestemmer, hvordan en Dagsværk-gruppe ser ud.

Start en Dagsværkgruppe

Er der ingen Dagsværkgruppe på din skole, og har du lyst til at starte én? Så kontakt Dagsværks sekretariat. Det er spækket med tidligere Dagsværkgruppe-folk, som kan give gode råd. Vi kommer også gerne ud og besøger jer og jeres skole og hjælper jer igang. Uanset hvor i landet I befinder jer. Du er også mere end velkommen til at ringe for bare at høre lidt mere om, hvad det kræver, eller bare for at få et tip eller to. I forstyrrer aldrig... Kontakt sekretariatet.

Bliv en del af fællesskabet

​Meld dig ind i vores DAGSVÆRK FRIVILLIG på facebook og følg med i alt, hvad der sker.

 

Bestyrelsen består udelukkende af elever

Har du lyst til at være med til at præge organisationen, til at holde snor i vores projekter og løbende tage diskussionen om de principielle spørgsmål, som dukker op?

Så er bestyrelsen noget for dig!

Operation Dagsværks bestyrelse er organisationens øverste myndighed. Bestyrelsen er valgt af Operation Dagsværks generalforsamling (Stormødet) til at lede organisationen gennem året og til at føre de beslutninger, som Stormødet har truffet, ud i livet. Bestyrelsen består udelukkende af elever på en af de danske ungdomsuddannelser. Til dagligt står bestyrelsen for at holde øje med de projekter, som der tidligere er blevet samlet ind til, og som nu er i gang. Det er bestyrelsen som, i samarbejde med vores opfølgningsgrupper, sikrer, at vores projekter forløber, som de skal, og på baggrund heraf udbetaler de indsamlede midler i rater til vores projektpartnere.

Bestyrelsen står for principielle beslutninger vedrørende den daglige drift af foreningen og står for at formulere foreningens fremtidige målsætninger. Det er også bestyrelsen, som står for at sikre at vores vedtægter passer til den hverdag, som vi arbejder i, og som er med til at stille ændringsforslag til Stormødet. Bestyrelsen er samtidig Operation Dagsværks ansigt udadtil i forhold til pressen og offentligheden i almindelighed.   

Bestyrelsen har ansat en sekretariatsleder som støtte til arbejdet og til at stå for driften af Operation Dagsværks sekretariat.

Valg til bestyrelse

Alle elever, som er indskrevet på en dansk ungdomsuddannelse, kan stille op til Operation Dagsværks bestyrelse. Bestyrelsen vælges på Operation Dagsværks generalforsamling Stormødet i december. Man stiller op til bestyrelsen ved at annoncere sit kandidatur på weekenden. Har du ikke mulighed for at deltage, kan du kontakte sekretariatet og lave en opstilling inden. Den vil så blive hængt op på Stormødet og blive læst højt af en dirigent i dit fravær.

Det kræver ingen specielle forudsætninger at stille op til Operation Dagsværks bestyrelse, men du skal være klar på, at med en bestyrelsespost følger også et stort ansvar. Du vil i det kommende år skulle afsætte en hel weekend hver måned til bestyrelsesmøder og en del tid derudover til andet bestyrelsesarbejde.

Bestyrelsen i 2019:

Har du lyst til at udvikle, designe og gennemføre Dagsværks landsdækkende oplysningskampagne?

Bliv frivillig på Operation Dagsværks sekretariat - ring nu på 33114540 for at høre nærmere, vi tager telefonen alle hverdage kl. 9-16. Du kan også skrive til vores kampagneleder, Marie på marie@od.dk, så vender hun tilbage hurtigst muligt.

Som sekretariatsfrivillig er du med til at sætte dagsordenen!

På sekretariatet arbejder et hold frivillige, der bogstaveligt talt starter flyvende. Efter en rejse til årets projektland, er de sekretariatsfrivillige med til at skabe det kampagne og undervisningsmateriale, der føres ud til tusindvis af elever på de danske ungdomsuddannelser.

Som frivillig på sekretariatet har du en høj grad af medbestemmelse og medskabelse. En professionel kampagneleder er ansat til at facilitere og organisere, men der er kæmpe mulighed for at sætte sit præg på den landsdækkende kampagne. Det er nemlig de sekretariatsfrivillige der skaber og udfører årets kampagne, fra start til slut. Du tager det ansvar du har mod på, og vælger de arbejdsopgaver du har interesse for.

At være frivillig i Operation Dagsværk er både sjovt, fagligt, lærerigt, inspirerende, og for dig, der gerne vil være med til at skubbe lidt til tingene, og måske tænker på at arbejde med organisatorisk arbejde senere hen.

Hvorfor være frivillig på sekretariatet?

  • Det er en ganske unik mulighed for at få praktisk og strategisk erfaring med kampagne- og kommunikationsarbejde.

  • Du får førstehåndserfaring med udviklingsarbejde og samarbejdserfaring med danske udviklingsorganisationer.

  • Der er rige faglige udfordringer ved at skabe undervisningsmateriale til gymnasieniveau.

  • Du får organisatorisk erfaring igennem at hjælpe til med at styrke Dagsværkgrupper ude på skolerne.

  • Du får et kæmpe ansvar at forvalte, som sætter sine spor på folk.

  • Du kommer med på en rejse til projektlandet.

  • Rigtig brugbart på dit CV.

Operation Dagsværk og sekretariatet er et meget anerkendt sted at have været forbi. Tidligere sekretariatsfrivillige er i høj kurs videre frem i arbejdslivet, fordi man tager så rige erfaringer om organisering, kampagne, frivilligledelse og generelt bare tjekkethed, med sig.

På en måde er det at sammenligne med et højskoleophold, hvor der løftes i flok. Du vil møde mange nye mennesker, mange ildsjæle, der brænder for udviklingsarbejde og kampagnearbejde. Du vil helt sikkert blive sat i nogle svære og udfordrende situationer – og du er med til at løse dem.

Hos os arbejder vi som et kollektiv imod et fælles mål. Du vil komme til at arbejde tæt sammen med unge ligesindede fra hele landet, og sammen udvikle jer i takt med det store arbejde, I får fra hånden.

Rejsen

Du vil besøge det land, som årets kampagne tager udgangspunkt i, møde vores lokale partnere og målgruppen for det projekt, vi arbejder for. Vi tager afsted hvert halve år i 2-3 uger for at indsamle materiale til vores kampagne og for at opnå en større forståelse for projektet og dets sammenhæng. En researchrejse med Operation Dagsværk er en helt unik måde at opleve verden på, og den vil udgøre udgangspunktet for dit videre arbejde frem.

Forår og efterår

Normalt snakker vi om forårs- og efterårssekretariat. Langt de fleste sidder et halvt år, men du må gerne sidde flere perioder.

I forårssemesteret, mens de fleste elever på ungdomsuddannelserne forbereder sig til årets afsluttende eksaminer, så udvikler, designer og forbereder Operation Dagsværks sekretariat årets kampagne. Du vil komme med på researchrejse til årets projektland og møde de lokale partnere og målgruppen for årets projekt. Du vil få stor indsigt i projektet og dets problemstillinger, se det hele med egne øjne og få inspiration til at forme kampagnen efterfølgende. Ud fra alt det materiale, vi henter hjem fra vores rejse, vil du vil komme til at lave undervisningsmaterialer og film til brug for kampagnen. Du vil være med at udvikle kampagnens “look”, budskab, merchandise og meget meget mere. Og så vil du være kontaktperson for en række skoler, og skal hjælpe dem med at skabe aktive Dagsværkgrupper ude på skolerne.

Forårssekretariat starter i begyndelsen af januar frem til midt juni.

I efterårssemesteret, hvor et nyt skoleår begynder for eleverne på ungdomsuddannelserne og årets afsluttende eksaminer stadig er langt ude i fremtiden, skydes Operation Dagsværks kampagne i gang. Det er i efteråret, at kampagnen udføres. Du vil, ligesom på forårsholdet, tage til projektlandet for at se det hele med egne øjne, så du kan formidle dine indtryk til eleverne på ungdomsuddannelserne. Det er dig og resten af efterårsholdet, som laver startskuddet for vores kampagne i begyndelsen af september. Du vil komme til at turnere rundt på Danmarks ungdomsuddannelser, stå på scenen og fortælle om vores projekt og motivere til at arbejde på Dagsværkdagen. Du kommer til at klæde vores Dagsværkgrupper på til at viderebringe den viden, du selv har fået, så de kan videreformidle din viden om projektlandet, projektet og projektets målgruppe til andre elever. il Du vil være kontaktperson for en række skoler, som er i fuld sving igennem hele efteråret.

Efterårssekretariatet starter i midten af juli frem til midt december.

Det koster ikke noget at være sekretariatsfrivillig. Du betaler et depositum på 2000 kr. Sekretariatsfrivillige får frokost hver dag, som man er med til selv at lave.

To gange om året holder vi et infomøde om at være frivillig på sekretariatet, kunne du tænke dig en reminder pr. mail inden næste møde, så skriv dig op her.

To sekretariatsfrivillige fortæller...:


 

Få bevis på dit frivillige arbejde

Har du lagt 20 frivillige timers arbejde - eller mere - i Operation Dagsværk på din skole? Så kan du få et frivilligbevis som dokumenterer din indsats! 

Operation Dagsværk arbejder sammen med et initiativ som hedder Projekt Frivillig, som blandt andet udsteder frivilligbeviser til aktive unge, som har lagt kræfterne i frivilligt arbejde. Det er et bevis, som du kan bruge, hvis du skal søge ind på et studie og skal bruge point eller som bilag til jobansøgninger eller lign. Det er kort sagt som skræddersyet til dig som er aktiv i Operation Dagsværk!

Hvordan gør man?

Du skal blot gå ind Projekt Frivilligs hjemmeside og udfylde dit frivilligbevis. Det gør du HER. Når det er udfyldt, vil du modtage frivilligbeviset pr. mail. Du skal herefter printe det ud og få det underskrevet af frivilligvejlederen på din skole. Ved du ikke hvem det er, så kan søge efter personen HER. Findes din skole ikke på listen, kan du få en fra skolens ledelse til at underskrive dit frivilligbevis. 

Læs mere om Projekt Frivillig på deres hjemmeside: http://www.projektfrivillig.dk