Træk på vores fælles erfaring og skab din egen

Måske er du helt ny i Operation Dagsværk eller også mangler du bare nogen gode råd eller inspiration? Vi har her samlet alt materiale, som I kan bruge for at komme igang!

På næste fane kan du downloade vores helt nye håndbog, "HOW TO - Dagsværkgruppen", som er spækket med guldkorn til en dagsværker som dig. I den står ALT, du har brug for at vide, for at lave Operation Dagsværk, hvordan man starter en gruppe op, hvordan hele indsamlingen forløber og gode idéer til debatter, events og happenings gennem året.

Årshjulet

Hvis du søger et hurtigt overblik over årets gang som dagsværker, kan du starte med at downloade vores årshjul, som du også finder i håndbogen.

 PDF-ikonÅrshjul2017.pdf

  

 

 

 

Dagsværkhåndbogen

Dagsværkhåndbogen er til dig, som sidder i en dagsværkgruppe på din skole.

PDF-ikonOD håndbogen 2017.pdf

Det gør ingen forskel om du er en gammel dagsværk-rotte eller spritny - uanset hvad, vil du med garanti kunne finde et par guldkorn i denne bog. Håndbogen er skrevet af folk, som selv har stået i nøjagtig den samme situation som du står i.

Brug håndbogen som du vil - som inspiration, vejledning eller noget helt tredje - men brug den.

Forberedelse til Dagsværkdagen

Dagsværkdagen erårets højdepunkt, og der er typisk mange bolde i luften. I kan læse mere mere i håndbogen, men her er en kort oversigt over, hvad man som dagsværkgruppe skal igennem op til og efter dagsværkdagen.

Skab opmærksomhed
Lad ikke Dagsværkdagen komme som en overraskelse for dine medstuderende - fortæl om årets projektom Operation Dagsværk og hvordan man kan finde arbejde. 

Jobs
Hvis I har overskud til det, kan det være en god ide at hjælpe eleverne med at finde arbejde. Se eventuelt Dagsværkhåndbogen.

Registrer eleverne i OD-online
De elever, som ønsker at arbejde, skal indskrives i vores digitale indsamlingssystem OD-online. Det er vigtigt at i bruger systemet da hver elev får et unikt ID-nummer, som bruges til at koble lønningerne efter Dagsværkdagen. Det unikke ID-nummer fremgår af arbejdskortet. 

Arbejdskort
Via OD-online kan I udprinte eller selv sende arbejdskort pr. mail til eleverne. De bliver også sendt automatisk, men hvis I er aktive med at give dem videre, er det også en god reminder til folk om Dagsværkdagen. I kan gøre det løbende, eller på en gang. Det er op til jer. Men vær sikker på, at alle er udstyret med et arbejdskort, da det er en kvittering dels til eleven og dels til arbejdsgiveren. Læs mere om arbejdskort her.

Betaling
Fortæl alle dem, som skal arbejde, at det er muligt for arbejdsgiveren at betale med dankort via vores hjemmeside. Det gør det meget nemmere for jer selv og for sekretariatet.

Indsamling af arbejdskort og registrering af betaling
Efter Dagsværkdagen skal arbejdskorterne indsamles, og I skal registrere beløb og betalingsform på den enkelte elev, så det altsammen tæller med i jeres skoles indsamling. Start med med det samme. Jo hurtigere I kommer i gang, jo hurtigere bliver I færdige. Derudover er det vigtigt, at i er synlige og opsøgende. Bliv ved med at minde eleverne om, at de skal aflevere arbejdskort - det er aldrig for sent! Få gode råd til planlægningen her.

Penge indbetales elektronisk - vi er blevet kontantløse
Der er flere forskellige betalingsformer, som gør det muligt for både arbejdsgiver og elev at indbetale dagsværklønnen. Der kan betales via MobilePay på 21 86 58 67, via bankoverførsel og med forskellige betalingskort på od.dk/betal.

Operation Dagsværks indsamlingskonto:

Reg. nr: 8401
Konto nr: 1056664

Brug sekretariatet
Hold løbende kontakt til sekretariatet. Sekretariatet har prøvet det før, og jeres kontaktperson har ofte været i selv samme situation som jer. Ring eller skriv til os.

Få bevis for dit frivillige arbejde

Har du lagt 20 frivillige timers arbejde - eller mere - i Operation Dagsværk på din skole? Så kan du få et frivilligbevis, som dokumenterer din indsats.

Operation Dagsværk arbejder sammen med et initiativ som hedder Projekt Frivillig, som blandt andet udsteder frivilligbeviser til aktive unge, som har lagt kræfterne i frivilligt arbejde. Det er et bevis, som du kan bruge i fremtiden, hvis du  skal søge ind på et studie og skal bruge point eller som bilag til jobansøgninger eller lignende.

Hvordan gør man?

Du skal blot gå ind Projekt Frivilligs hjemmeside og udfylde dit frivilligbevis. (Det gør du her). Når det er udfyldt, vil du modtage frivilligbeviset pr. mail. Du skal herefter printe det ud og få det underskrevet af frivilligvejlederen på din skole. Ved du ikke, hvem det er, så kan søge efter personen her. Findes din skole ikke på listen, kan du få en fra skolens ledelse til at underskrive dit frivilligbevis. 

Læs mere om Projekt Frivillig på deres hjemmeside: http://www.projektfrivillig.dk