OD-online gør det nemt at arrangere dagsværkdagen på din skole

OD-online er det elektroniske indsamlingssystem som bruges til at holde styr på de elever, der arbejder på Dagsværkdagen, og deres løn. Det er designet til at, I i Dagsværkgrupperne nemt kan holde styr på de arbejdende elever på jeres skole.

OD-online sikrer at:

 • ID-nummer
  • Alle elever får tildelt et unikt ID-nummer. Det er et krav, for at vi kan følge pengene.
 • Arbejdskort
  • Alle elever får et arbejdskort, der fungerer som kvittering og kommunikation mellem arbejdsgiver, arbejdende elev og jer i Dagsværkgruppen.
 • Koordination
  • Det bliver så nemt for jer som muligt at koordinere indsamlingen af arbejdskort og registrere penge.
 • Samarbejde
  • I kan finde kontaktinfo på andre Dagsværkgrupper på andre skoler.
 • Kommunikation
  • Vi kan kommunikere med jer i Dagsværkgruppen, da mange vigtige beskeder bliver sendt via systemet.
 • Lovgivning og Revision
  • Vi kan overholde lovgivningen og krav til revision, hvor vi skal have styr på alt det her dokumentation, som OD-online kan sikre.

Derfor skal I bruge OD-online, for at hjælpe jer selv og Operation Dagsværk med at holde styr på indsamlingen. Opret et login her.

Opsøg folk direkte

Der er mange måder at motivere og opfordre eleverne til at arbejde på Dagsværkdagen, og du skal naturligvis bruge de metoder, som virker bedst på din skole.

Opfordringer til morgensamlinger og via Lectio skal I helt sikkert gøre - men det er den direkte og personlige kontakt, der batter. Jo mere I opsøger aktivt, desto flere elever melder sig til at arbejde på Dagsværkdagen.

Tag derfor din Dagsværkgruppe i hånden, fordel skolens klasser imellem jer, og gå på rundtur i med en computer under armen. 

Ude i klasserne

Det er vigtigt at fortælle om: 

 • Årets projekt (se her)
 • Operation Dagsværk, hvem vi er, og hvad vi laver (se her)
 • Om at arbejde på Dagsværkdagen (se her)

Tilmelding af elever

Tilmeld de elever, som gerne vil arbejde direkte i OD-online, når I er ude i klasserne. Alle arbejdende elever skal skrives op i OD-online, så eleverne bliver tildelt et ID-nummer, og kan få printet et arbejdskort.

Lad f.eks. computeren gå rundt i klassen; så kan folk selv tilmelde sig. Lav ikke lister i hånden, i almindelige dokumenter, excel-ark eller lign.

Når en elev tilmelder sig, skal vi bruge

Fornavn - Efternavn - Email adresse - Telefonnummer - Klassetrin - Klassebogstav.

Vi giver ikke elevernes oplysninger videre til tredje part, og vi kontakter kun eleverne i forbindelse med indsamlingen og resultatet af deres indsats. De kan vælge at tilmelde sig almindelige nyhedsbreve fra Operation Dagsværk.

Husk at elever skal medbringe arbejdskort

Alle elever som arbejder på Dagsværkdagen skal medbringe deres personlige arbejdskort. Det skal I gøre alle dem, som arbejder på dagen, opmærksomme på.

I kan udstede arbejdskortet gennem OD-Online. I kan se hvordan, når i er logget ind i OD-online.

Et arbejdskort betår af 3 forskellige kvitteringer

 • Til jer i Dagsværkgruppen
  • Den skal underskrives af arbejdsgiveren efter endt arbejdsdag. Her er det vigtigt at lægge mærke til hvilken betalingsmetode arbejdsgiveren har angivet.
 • Til Arbejdsgiveren
  • Den skal underskrives af den arbejdende elev, når arbejdet er udført.
 • Til Eleven
  • Den underskrives af jer i Dagsværkgruppen når i modtager de indsamlede penge, eller hvis i kan se, at arbejdsgiveren har underskrevet Dagsværkgruppens kvittering og angivet at de betaler med enten: MobilePay, Betalingskort, Bankoverførsel eller EAN nr.

Det er super vigtigt, at i får tilmeldt alle arbejdende elever på jeres skole. På arbejdskortet fremgår nemlig hver elevs personlige ID-nummer. Arbejdsgiverne skal bruge ID-nummeret når de indbetaler med betalingskort, bankoverførsel eller EAN nr. Det er den eneste måde vi kan sammenkoble sådanne betalinger med de enkelte elever.

Vær tjekkede, synlige og opsøgende!

Jo mere klare I er i spyttet omkring indsamlingen, desto nemmere er det at få alle arbejdskort og registrering af betalinger i hus hurtigt.

Det betyder ikke, at I skal ud og lege politimænd. På ingen måde. Det betyder til gengæld, at I så hurtigt som muligt skal følge op på alle de elever, som har været ude at arbejde.

Start med det samme - og brug OD-online!

Forklar tydeligt til alle dem, der har været ude at arbejde, hvor de kan finde jer, og forklar dem, at de skal aflevere arbejdskort med det samme. Det kan I gøre med skilte, via lectio, til morgensamling eller hvad, der nu passer.

Placer jer et sted på skolen, hvor alle kan se jer i alle frikvartererne og saml arbejdskort ind derfra. Sørg for at være flere om det, så der både er nogen, der kan tage imod arbejdskort, og nogen, som kan registrere dagsværklønnen i OD-online. I skal nemlig registrere betalingerne i OD-online løbende.

Brug OD-online til at holde styr på, hvem der ikke har betalt, og hvem der har. I skal have tilbageleveret arbejdskort fra alle elever på skolen, da i skal indføre beløb og betalingsform i OD-online. Husk at registrere beløb og betalingsform på alle elever.

Nå I bruger OD-online, kan sekretariatet også følge med, og vi kan nemmere hjælpe jer, hvis I har behov for det.

Opsøg dem, som ikke har afleveret, ude i klasserne

I den perfekte verden ville alle bare løbe op til jer og få styr på det med det samme. Men sådan er det sjældent i virkeligheden. Når køen tynder ud, så skal I ud og have fat i de elever, som mangler. Der vil altid mangle nogle. Det er ofte blot fordi, folk bare ikke lige får det gjort. Derfor er det så vigtigt, at I går ud og minder dem om det - og nogle gange  skal man gøre det mere end én gang.

Sæt derfor tid af til at samle arbejdskort ind, og ikke mindst registrere betalingerne. Og det er vigtigt, at I ikke udskyder denne opgave. Jo længere I venter, jo mere besværligt bliver det.

Arbejdskort og pengene skal ind - bliv ved!

De arbejdsgivere, som har hyret elever, har gjort det, fordi de ved at deres betaling går til et godt formål. Derfor arbejder vi benhårdt for at få alle penge i hus. Det skal vi have. Hvis I møder problemer, så ring ind til sekretariatet, så vi kan hjælpe til. Men det er jeres opgave at hive den store portion i land. Det er aldrig for sent at få det hele ind, så I skal ikke stoppe før i har fået dem alle sammen.

Ingen kontanter - kun elektroniske betalinger

Det er supersvært at aflevere kontanter i bankerne efterhånden, da de er pengeløse. Derfor skal elever, der har fået kontanter betale elektronisk. Det kan de gøre ved hjælp af MobilePay, eller lave en bankoverførsel eller betale med kreditkort på od.dk/betal.

Bankoverførsel foregår til Operation Dagsværks indsamlingskonto:

Reg. nr: 8401
Konto nr: 1056664

Sekretariatet er til for at hjælpe jer

Fortæl sekretariatet, hvordan det går. Jo bedre opdateret vi er om, hvordan det går ude på din skole, desto bedre kan vi hjælpe dig. Vi sidder klar til at give et godt råd, en hjælpende hånd eller til bare lige at vende et par spørgsmål med, hvis du har brug for det. Vi vil også ringe til jer igennem forløbet for at høre hvordan vi bedst kan hjælpe.

Her kan du se hvordan du opretter dig som Indsamlingskoordinator. Når du har fulgt instruktionerne i videoen her og er registreret, kan du fremover logge ind ved at bruge login-linket oppe i højre hjørne - men altså ikke før end du har registreret dig:

NB! Videoen er fra sidste år - vi har ikke fået lavet en ny endnu, så det kan være tingene ikke er helt det samme - men der skulle ikke være den helt store forskel :)