Kampagneweekend

Kampagneweekenden er startskuddet for årets kampagne ude på skolerne, som i år er fra d. 7.-9. september - TILMELD DIG HER og følg med på facebook-eventet!

Hvis du vil være med til at organisere Operation Dagsværk på din skole og sætte Grønland på skoleskemaet i løbet af efteråret, så skal du tage med på denne weekend. Årets kampagne kommer til at sætte Grønland i fokus og drejer sig især om, hvordan det er at være ung i Grønland i 2018. Holdet af Dagsværkere, som står bag årets kampagnen, planlægger en forrygende weekend fyldt med workshops om projektet, kampagnen og hvordan I laver kampagne på jeres skole, så jeres skills til at føre kampagnen på jeres skole bliver boostet.

Weekenden er for alle, der har lyst til at komme og blive inspireret, blive tjekkede og have det sjovt.

Workshops

For at klæde jer bedst muligt på sammensætter vi et workshopprogram, hvor du i løbet af weekenden kan nå at deltage i tre. Det kan bl.a. være:

 • Årets turnéworkshop: oplev de sekretariatsfrivilliges Fællestime, som 60.000 elever rundt om på skolerne vil opleve, når sekretariatet i efteråret tager på turné. Vi byder på film, rollespil og overraskelser.
 • Sæt årets projekttematik på skoleskemaet: Oplev årets undervisningsmaterialer, prøv dem af og lær at få din lærer til at bruge dem.
 • ODilemma: leg Mads & Monopolet med problemstillinger, man kan opleve som Dagsværker. Byd ind med dine dilemmaer og hjælp andre til at løse deres.
 • Retorik: Retorikworkshoppen sætter fokus på at fange dine medstuderende opmærksomhed og blive selvsikker og tjekket, når du skal præsentere årets projekt på din skole.
 • Kampagnematerialer: Rul kampagnen ud på din skole, og vær med til at udvikle brugen af kampagnematerialet på de helt rigtige måder.

Derudover skal vi forbi Styr din indsamling og OD-online, og så selvfølgelig lære hinanden at kende, spise mega lækker mad og drikke nogen kolde øl eller sodavand.

Deltagelse

Tilmeld dig og din Dagsværkgruppe HER

Kom så mange I vil fra jeres skole. Når en skole er medlem af Operation Dagsværk (og det er de fleste skoler, som der er Operation Dagsværk på), så kommer to elever fra skolen gratis med på alle weekenderne. Er der flere der deltager - koster det 250 kr. pr. person. Ofte kan man få sin skole til at betale det, hvis bare man spørger pænt.

Styrk din dagsværkgruppe og jeres skoles engagement

Vær med til at styrke det levende netværk af elever. Tag med på Slagkraftweekenden.

TILMELD DIG OG DIN DAGSVÆRKGRUPPE HER

HENT PROGRAMMET HER

På Slagkraftweekenden fokuserer vi på det netværk af aktive og engagerede elever, som udgør Operation Dagsværk. Gennem forskellige aktiviteter kommer man til aktivt at arbejde med erfaringsudveksling og samarbejde på tværs af skoler, byer og landsdele. Gennem hinandens styrker og svagheder er formålet at blive bedre til at organisere Operation Dagsværk på de enkelte skoler, og sætte det globale i spil, til debat, og inddrage det som en fast del af undervisningen på din skole.

Organisatoriske og globale kompetencer med fokus på debat

De mange erfarne frivillige kræfter i organisationen tilbyder et væld af workshops, som du kan deltage i. Landsrådet har udviklet workshopprogrammet, og i 2018 sætter vi fokus på debattræning med udgangspunkt i Operation Dagsværks politiske papir og nyudviklede positionspapirer. Desuden får I en forsmag på årets kampagne om Grønland og ny inspiration til planlægning af events ude på jeres skoler.

 

Årets workshops indeholder blandt andet temaerne:

- Operation Dagsværk for begyndere,

- Træning i spidse tunger - bliv skarp i din argumentation,

- Forsmag på årets projekt om Grønland,

- Motivation i Dagsværkgruppen og event-planlægning,

- Hvordan bliver din skole endnu stærkere på globale dagsordener, herunder FNs verdensmål for bæredygtig udvikling,

- Solstrålefortællinger om tidligere Dagsværk projekter,

- Kendskab til Ungdommens Røde Kors’ projektmetode SPRINT,

- Og meget mere…

Valg til Landsrådet

På Slagkraftweekenden vælges også, hvem der skal sidde i Landsrådet og derved være med til at fremtidssikre Operation Dagsværk. Landsrådet består af op til 5 repræsentanter fra hver af de fem regioner i Danmark. Hvis du vil være med til at skabe nye aktiviteter i Operation Dagsværk og skabe samarbejde på tværs af skolerne, er Landsrådet for dig.

Projektvalg og diskussion af udviklingsproblematikker

På Slagkraftweekenden skal vi diskutere projektforslagene for 2019. Syv danske organisationer, der alle sammen er super skarpe på udviklingsprojekter og har bunkevis af erfaring, er kommet med hver deres ide til, hvordan et Dagsværkprojekt anno 2019 kan se ud. Projekterne er i Uganda, Kenya, Zimbabwe, Sierra Leone, Nicaragua eller Filippinerne med fokus på at forbedre unges handlekraft og uddannelsesmuligheder.

Som noget nyt vil første runde af projektvalget foregå ved online afstemning, så du og din Dagsværkgruppe kan lave valg ude på skolerne, så flere elever kan få medbestemmelse over, hvilke fire projekter der skal gå videre til det endelig valg på Stormødet.

Den online afstemning er klar til at blive lanceret - afstemningen løber fra d. 15. april til 13. maj. På Slagkaftweekenden kan du og din dagsværkgruppe få mere information om de syv projekter og udvikle ideer til, hvordan I kan afholde valg på jeres skole.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig og din Dagsværkgruppe her.

Pris

Medlemsskoler kan få to elever gratis med på alle weekenderne. Vil flere fra Dagsværkgruppen med, koster det 250 kr. pr. person. Dog kan man ofte få sin skole til at betale det. Operation Dagsværk refunderer din rejse, så længe det er en ung-billet eller en rejse til samme pris.

Foto: Emil Braasch

Sæt dit fingeraftryk på Operation Dagsværk!

Hvad skal vi arbejde for i 2019? Hvordan skal Operation Dagsværk organisere sig i fremtiden? Træf beslutninger for Danmarks globale elevbevægelse på Stormødet 2018.

Tilmeld dig her

Stormødet 2018

Stormødet finder i år sted fra den 23.-25. november 2018

Det årlige Stormøde i Operation Dagsværk er det, der svarer til en generalforsamling. Stormødet er weekenden, hvor vi beslutter os for, hvilket projekt vi vil støtte i 2019. Det er også mødet, hvor Bestyrelsen fremlægger planerne for næste år, og du kan også selv stille op til næste års Bestyrelse og være med til at bestemme, i hvilken retning Danmarks globale elevbevægelse skal rykke sig.

Operation Dagsværks Stormøde er en ganske særlig begivenhed, hvor du møder dybt professionelle udviklingsarbejdere, der er dødhamrende nervøse, fordi de skal fremlægge hver deres projekt, og kun én går hjem med jeres gunst. Det er benhårdt for dem, men de glæder sig hver gang allligevel, fordi de sjældent får så mange gode kritiske spørgsmål.

Det er samtidig et af Danmarks mest velsmurte Stormøder. Operation Dagsværks over 30 års erfaring med at køre sådan et vigtigt møde igennem på den mest demokratiske måde, er en god mulighed for at diskutere arbejdspapiret for 2019, politiske papirer og strategier på en måde, der får reel betydning for, hvordan Operation Dagsværk udvikler sig fremover.

Hvor kan jeg læse mere?

Du kan læse vores nuværende papirer, som blev godkendt sidste år på Stormødet her.

Alle papirer og indkomne forslag, der fremlægges i år, er sendt til din Dagsværkgruppe på din skole - det samme er dagsordenen og de fire projekter, hvor I skal stemme om, hvilket projekt der skal blive Operation Dagsværk-projektet 2019.

...vinderen blev Sammenslutningen af unge med handicap og Danske handicaporganisationer med preojektet ABC - Inklusion for unge med handicap i Uganda.

Indkomne forslag

Indkomne forslag bedes sendes til Bestyrelsen på best@od.dk.

Tid og sted

Erritsø Centralskole
Krogsagervej 30, 
7000 Fredericia

Det foregår i weekenden d. 23.-25. november 2018. Vi starter fredag 16:30 og slutter søndag 17:50 med et brag af en afsløring af Operation Dagsværk-projektet 2019 og den nye bestyrelse.

Deltagelse

Kom så mange I vil fra jeres skole. Når en skole er medlem af Operation Dagsværk (og det er de fleste skoler, som organiserer Operation Dagsværk), så kommer to elever fra skolen gratis med på alle weekender. Er der flere, der deltager, så koster det 250 kr. pr. person. Ofte kan man få sin skole til at betale det, hvis bare man spørger pænt. 

Hver skole har to delegerede, dvs. to, der har stemmeret. Resten af deltagerne fra skolen er observatører, men har taleret og kan deltage i diskussionerne. 

Husk at tilmelde jer officielt gennem denne registering

Rejse og refusion

Operation Dagsværk refunderer din rejse, så længe det er en ung-billet eller en rejse til samme pris. 

Spørgsmål

Spørgsmål stilles til od@od.dk eller på 33114540.

Vi glæder os til at se jer.
De bedste hilsner,
Operation Dagsværks Bestyrelse.

Kampagneweekend 2018

Kom til kampagneweekend og bliv superklar til at organisere Operation Dagsværk på din skole på den tjekkede måde.

Den årlige kampagneweekend er startskuddet for årets kampagne ude på skolerne. Hvis du vil være med til at organisere Operation Dagsværk på din skole, så skal du tage med på denne weekend. Holdet af Dagsværkere, som står bag oplysningskampagnen om Grønland 2018 planlægger en forrygende weekend med workshops på både den sjove og den faglige måde.

Weekenden er for alle der har lyst til at komme og blive inspireret, blive tjekkede, og have det sjovt.

Tid og sted

Kampagneweekenden finder sted d. 2.-4. september. Vi afholder kampagneweekenden på Erritsø Fællesskole, Krogsagervej 30, 7000 Fredericia. 

Programmet indeholder blandt andet:

 • Snigpremiere på Fællestimen, som vi turnerer landet rundt med
 • Retorik og slagkraft når du skal mobilisere og motivere
 • Hvordan styrer man en succesfuld Dagsværkdag i mål
 • Besøg fra Oxfam IBIS, der har stillet årets projekt
 • Super bueno undervisningsmaterialer od.dk/undervisning
 • Og selvfølgelig masser af dygtigt producerede film og kampagnemateriale skabt af sekretariatets frivillige
 • Og meget andetDeltagelse

Kom så mange I vil fra jeres skole. Når en skole er medlem af Operation Dagsværk (og det er de fleste skoler, som der er Operation Dagsværk på), så kommer to elever fra skolen gratis med på alle weekenderne. Er der flere der deltager - koster det 250 kr. pr. person. Ofte kan man få sin skole til at betale det, hvis bare man spørger pænt.

Tilmelding

Du skal tilmelde dig selv og din Dagsværkgruppe her.

Når du er tilmeldt vil du også modtage en mail med de allersidste praktiske meddelelser.

 

Stormødet 2018

23.-25. november 2018

Det årlige Stormøde i Operation Dagsværk er det, der svarer til en generalforsamling. Stormødet 2018 er weekenden, hvor vi beslutter os for næste års projekt, som vi skal støtte. Det er også mødet, hvor Bestyrelsen fremlægger planerne for næste år, og du kan også selv stille op til næste års Bestyrelse og være med til at bestemme i hvilken retning Danmarks globale elevbevægelse skal rykke sig.

Operation Dagsværks Stormøde er en ganske særlig begivenhed, hvor du møder dybt professionelle udviklingsarbejdere, der er dødhamrende nervøse, fordi de skal fremlægge hver deres projekt, og kun én går hjem med jeres gunst. Det er benhårdt for dem, men de glæder sig hver gang allligevel, fordi de sjældent får så mange gode spørgsmål til deres arbejde.

Det er samtidig et af Danmarks mest velsmurte Stormøder. Operation Dagsværks over 30 års erfaring med at køre sådan et vigtigt møde igennem på den mest demokratiske måde, er en god mulighed for at diskutere arbejdspapir, politiske papirer og strategier på en måde, der får reelt betydning for, hvordan Operation Dagsværk udvikler sig fremover.

Vi glæder os til at se jer
Operation Dagsværks Bestyrelse 2018

Dagsorden

Foreløbig dagsorden vil være klar d. 29. september

Hvor kan jeg læse mere?

Du kan læse vores nuværende papirer, som blev godkendt sidste år på Stormødet her.

Alle papirer og indkomne forslag, der fremlægges i år, er sendt til din Dagsværkgruppe på din skole.

De stillede projektforslag vil ligge klar 1. november

Indkomne forslag

Indkomne forslag bedes sendes til Bestyrelsen på best@od.dk.

Tid og sted

Adressen for stormødet er ikke fastlagt endnu.

Det foregår i weekenden d. 23.-25. november 2018. Vi starter fredag eftermiddag og slutter søndag aften.

Deltagelse

Kom så mange I vil fra jeres skole. Når en skole er medlem af Operation Dagsværk (og det er de fleste skoler, som organiserer Operation Dagsværk), så kommer to elever fra skolen gratis med på alle weekenderne. Er der flere, der deltager, koster det 250 kr. pr. person. Ofte kan man få sin skole til at betale det, hvis bare man spørger pænt. 

Hver skole har to delegerede, dvs. to, der har stemmeret. Resten af deltagerne fra skolen er observatører, men har taleret.

Klik her for at tilmelde dig og din Dagsværkgruppe.

Rejse og refusion

Der er rejserefusion for ung-billetter. Hvis du rejser på voksen-billet, får du kun refusion for prisen for en ung-billet. Hvis du rejser med fx go-more, kan du også få refusion, hvis prisen ikke overstiger pisen for en ung-billet.

Spørgsmål

Spørgsmål stilles til od@od.dk eller på 33114540.