Afstemningen er slut: Tre gode projekter er videre til Stormødet!

I de sidste seks uger har landets dagsværkgrupper afholdt valg på deres skoler for at finde frem til, hvilke tre projekter, der fortsat skal være med i opløbet om at blive årets Dagsværk-projekt i år 2020. Se hvem, der går videre til Stormødet og den sidste runde.
14. maj 2019

I de sidste seks uger har landets dagsværkgrupper afholdt valg på deres skoler for at finde frem til, hvilke tre projekter, der fortsat skal være med i opløbet om at blive årets Dagsværk-projekt i år 2020.

I Operation Dagsværk er det nemlig eleverne, der beslutter, hvilke projekter de gerne vil arbejde for hvert år. Beslutningen tages gennem en grundig projektvalgsproces, der foregår over to runder. I første runde, som netop er afholdt, udvælges de tre projektideer, som eleverne bedst kan lide, og som de gerne vil høre mere om. De tre organisationer, som er kommet med de vindende projektideer, får herefter mulighed for at udarbejde et fuldt projektforslag. Disse projektforslag går videre til projektvalgets anden runde på Stormødet i November, hvor de deltagende elever har mulighed for at tage det endelige valg om, hvem der skal være næste års dagsværk-projekt.

To år i træk er første valgrunde afholdt ude på de enkelte skoler, hvor skolens dagsværkgruppe har mulighed for at afholde valg for resten af skolens elever. Dette års valg har været en kæmpe succes! Flere elever end nogensinde før har været involverede i projektvalget, hvor hele 35 skoler har afgivet deres stemme. Til sammenligning stemte 22 skoler i projektvalget sidste år. De fem gode projektideer er blevet diskuteret over hele landet, og der er blevet vist film og billeder for at gøre endnu flere elever opmærksomme på valget.

Men fem projekter skulle skæres ned til tre, og efter de seneste seks ugers aktivitet og kreative valg på skolerne, er det tid til at løfte sløret for de tre finalister. De tre organisationer skal nu udarbejde deres fulde forslag, og skal konkurrere mod hinanden om at bliver årets projekt 2020 på Operation Dagsværks Stormøde i d. 22. - 24. november 2019.

De tre projekter, der er gået videre, er:

  • Mission Øst // Nepal // Power til Nepals piger

  • Amnesty // Peru // Et trygt skoleliv uden seksuel vold

  • Verdens Skove // Nicaragua // Red jaguarens børn

Stort tillykke til de tre organisationer, der er gået videre, og tusind tak også til Det danske hus i Palæstina og Cross Cultures, som også stillede projekt. Og ikke mindst tak til alle de seje dagsværkgrupper, som har været med til at gøre Operation Dagsværks projektvalg endnu mere demokratisk, og for alle de elever, som har stemt på deres skoler!