Arbejd, hyr og støt - vi har brug for alle kræfter

31. okt 2017

Den 8. november 2017 giver unge i Danmark én dag af deres uddannelse til fordel for unge i Bangladesh. Pengene skal hjælpe unge i Dhakas slum - et sted hvor millioner af børn og unge vokser op i ekstrem fattigdom med meget få muligheder for at påvirke beslutninger, der vedrører deres eget liv.

Dagsværkdagen er den årlige kulmination på en landsdækkende oplysningskampagne, der har været rundt på landets ungdomsuddannelser. På selve dagen arbejder tusindvis af elever fra de danske ungdomsuddannelser og 8.-10. klasser. Og det er ikke for sent at være med.

Arbejd, hyr og støt - vi har brug for alle kræfter

Er du elev og mangler et job, så vær ikke bange for at ringe rundt. Du kan prøve en tøjbutik, et værksted, en biograf eller en mormor i nærheden af, hvor du bor. Du kan også spørge om hjælp hos Dagsværkgruppen på din skole, eller tjekke vores jobbank ud her: od.dk/arbejd

For gammel til Dagsværk?

Er du for længst blevet for gammel til at arbejde på Dagsværkdagen, så er det ikke for sent. For der er nemlig stadig elever derude, som mangler at få et arbejde. Ring enten til gymnasiet i nærheden af hvor du bor, eller opret et job på jobbanken.

Støt på andre måder

Og mangler du ekstra mulighed for at støtte Operation Dagsværk, så har vi flere kort i ærmet. Du kan fx blive personligt støttemedlem af Operation Dagsværk, hvor vi øremærker din støtte til vores foreningsarbejde og styrkelse af eleverne på skolerne. Du bidrager med 350 kr. årligt. Opret dig på od.dk/medlem

Du kan også skifte bank til Merkur. Merkur Andelskasse har nemlig en kontomulighed til dig, der er mellem 15 og 29 år.  De giver automatisk Operation Dagsværk 100 kr, når du opretter en konto. Det er ikke penge, du betaler, men noget som banken betaler til os, for at du har tegnet en konto hos dem. Se mere hos Merkur Andelskasse om Dagsværkkonto og om støtteordningen generelt.

Eller du kan vælge et telefonselskab, der giver sit overskud til organisationer som Operation Dagsværk. GreenSpeak er et teleselskab, hvor vi som Operation Dagsværk modtager 100 kr., når du skifter til et af deres abonnementer. Se her for gode tilbud. GreenSpeak udbetaler desuden deres overskud til de organisationer, de støtter, og du kan som GreenSpeak-kunde være med til at bestemme, hvem der skal have del i overskuddet.

Du kan også skifte energiselskab, hvor vi har indgået en aftale med SEF Energi og deres SupportEnergi-program, hvor du kun har valget: grøn strøm. Skift til SEF Energi og bidrag til Operation Dagsværk via din elregning.

FUCK HVOR SLUM - om årets projekt

Dhaka er verdens hurtigst voksende by og er kåret som verdens værste by at bo i. Det skyldes blandt andet, at 60% af byens befolkning bor i slumområder, hvor ekstrem fattigdom, sygdomme, forurening og oversvømmelser er en del af hverdagen. Mere end ni millioner mennesker i Dhaka lever under disse forhold, alligevel er problematikkerne usynlige hos myndigheder og den mere velstående del af byens befolkning. Slumområderne ligger i byen, men er ikke anerkendt. Middel- og overklassen sætter aldrig deres ben i slummen. De aner ikke, hvordan leveforholdene er for de fattigste. Selvom det er børn og voksne fra slummen, der kører byens rickshaws, arbejder på fabrikkerne og fjerner skraldet i de velhavende dele af byen.

Læs om Plan Danmarks Operation Dagsværk-projekt, der skal styrke slummens unge i at skabe et mere retfærdigt, sikkert og modstandsdygtigt sted at bo.