Elever og udviklingsminister i samtale om vigtigheden af unges engagement

14. apr 2021

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen har været i samtale med elever fra landets Dagsværkgrupper. Her fik han mulighed for at at svare på spørgsmål fra eleverne og komme med sit blik på, hvorfor Operation Dagsværk som organisation er relevant i forhold til at skabe unge-engagement.

Under samtalen pointerede ministeren, at unge kan være med til at inspirere andre i kampen for demokrati og retfærdighed. Han understregede, at udvikling skabes af og med unge, og at unge derfor er en enorm ressource - både for verden generelt og for deres lokalmiljøer.

Globale kompetencer skal shine
Ministeren lagde i samtalen vægt på vigtigheden af unges globale kompetencer. “Det er vigtigt, at unge har kendskab til og forståelse for verdensmålene”, og det skal uddannelsesinstitutioner, undervisere og voksne generelt være med til at understøtte. Med ministerens ord skal vi “være ambitiøse og sammen få globale kompetencer til at shine anderledes”.

Et kig ind i fremtiden
Ligesom udviklingsministeren er i gang med at lave en ny udviklingspolitisk strategi, der skal sætte rammerne for Danmarks udviklingsarbejde, er OD i gang med at udarbejde en ny strategi, der skal sætte rammerne for vores arbejde fremadrettet.

Efter samtalen med ministeren debatterede de deltagende elever deres idéer og tanker om, hvordan OD fremadrettet skal engagere unge. Debatten rejste en masse spørgsmål: Hvordan får vi styrket OD som fællesskab? Hvordan kan vi inddrage skolerne på nye måder?
Hvordan skaber vi bedre muligheder for sparring, idéudveksling og samarbejde mellem Dagsværkgrupperne? Disse og mange flere spørgsmål vil OD´s bestyrelse, frivillige og sekretariat i den kommende tid diskutere som baggrund for at udarbejde en ny strategi, der skyder OD ind i fremtiden som en stærk og relevant ungdomsorganisation.