Elevernes idéer fra Greve Gymnasium tænkes med i projektet

30. okt 2017

Onsdag den 25. oktober, to uger før Dagsværkdagen, var Greve Gymnasium helt oppe i gear. Hele skolen var samlet og sammen fandt eleverne på kreative løsninger på de mange problemer, der er i storbyens slum i Bangladesh. Forslagene blev bedømt af et dommerpanel, og de bedste kommer med i planlægningen af slumprojektet, der begynder i 2018 i samarbejde med Plan Danmark.

Det var blandt andet idéer som hjemmeskole via radioer og kunstprojekter lavet af skrald. Trine Rynord fra 2.g var med og fortæller om dagen:

”Det betyder meget for mig at kunne gøre en forskel ude i verden, og det styrker fællesskabet på gymnasiet, når man sammen med en ven eller veninde skal arbejde på dagsværkdagen,” siger hun.

En stigning i globalt engagement på 674%

Men de kreative forslag er ikke den eneste succes på Greve Gymnasium. Gymnasiet fejrer nemlig også, at indsamlingen på skolen til Operation Dagsværk vokser med hastige skridt hvert år. I 2013 indsamlede elever 16.906 kroner og sidste år slog de rekord med 130.919 kroner. Det stigende indsamlingsbeløb kommer ikke kun fra seje elever, men også fra lærere og ledelsen på Greve Gymnasium, der sætter projekter som Operation Dagsværk, der engagerer elever i globalt medborgerskab, højt på listen.

”Det er en del af skolens strategi, at eleverne skal engagere sig i verden, så det giver for os stor mening at bruge Operation Dagsværk til det,” siger Lene Frida Rasmussen, som er uddannelseschef på skolen.

Greve Gymnasium har ambitioner om at indsamle endnu mere i år. De glæder sig til det hele går løs på Dagsværkdagen 8. november.

Teksten er inspireret af pressemeddelse fra Plan Danmark og Maja Kaalund Bygvrå, Journalist.