Første valgrunde i Operation Dagsværks projektvalg 2020 er netop skudt igang!

Eleverne på de danske ungdomsuddannelser vælger hvert år, hvilket projekt Operation Dagsværk skal støtte og arbejde for på Dagsværkdagen.
03. apr 2020

Eleverne på de danske ungdomsuddannelser vælger hvert år, hvilket projekt Operation Dagsværk skal støtte og arbejde for på Dagsværkdagen. Ved Projektvalget i 2019 valgte eleverne, at det i 2020 skulle være Amnestys ‘Et trygt skoleliv uden seksuel vold’-projekt, som foregår i Peru. Afstemningen for Projektvalget 2020 er nu åben - og det er tid til at kickstarte dette års projektvalg! Det er nu at du, din Dagsværkgruppe og resten af jeres skole kan få indflydelse på, hvilke projekter, der skal have en chance for at blive årets Operation Dagsværk-projekt i 2021.

Seks erfarne danske organisationer har stillet en projektidé til Operation Dagsværk. Projekterne foregår i Bosnien Hercegovina, Etiopien, Libanon, Nepal, Palæstina og Ukraine - og har alle fokus på at forbedre unges handlekraft og uddannelsesmuligheder.

Projektvalget foregår gennem to valgrunder. I første omgang udvælges tre projektidéer, som går videre i konkurrencen. Første valgrunde er åben nu og foregår via dette link. Den online afstemning lukker 15. Maj kl 24.00.

De tre finalister videreudvikler efterfølgende på deres projekt, og præsenterer et fuldt projektforslag på Operation Dagsværks Stormøde den 27.-28. november 2020. Her deltager elever fra hele landet og stemmer om hvilket projekt, der skal vinde valget, og dermed blive Operation Dagsværks projekt 2021.

Lær projekterne at kende
projektvalgssiden kan du klikke dig ind og læse om de enkelte projektidéer. Du kan både læse om baggrunden for projektet, om hvad projektet vil gøre, og hvordan projektet lever op til Operation Dagsværks krav om uddannelse, bæredygtighed, fortalervirksomhed, lokal forankring og ligestilling.

De seks organisationer har også produceret små film om deres projektidéer, som du kan se for at bliver klogere på projekterne.

Når din skole og Dagværkgruppe har besluttet, hvilke tre projektidéer I vil sende videre til finalen, kan Dagsværkgruppen bruge de to unikke stemmekoder, som I har modtaget pr. mail d. 31. marts, til at afgive jeres stemmer. I går til afstemningen ved at klikke på linket på projektvalgssiden.

Hvis du har spørgsmål til processen eller har problemer med afstemningen, vil vi meget gerne hjælpe dig! Ring til os på 33114540 eller smid en mail til od@od.dk.