Fremskridt i Dhaka

Dhaka-projektet, som elever på de danske ungdomsuddannelser arbejdede for i 2017, har nu været i gang i godt og vel et halvt år. Læs mere om fremskridtene for projektet, ifølge Operation Dagsværks opfølgningsgruppe!
05. apr 2019

Partnerne Plan Bangladesh og Bangladesh Youth Environmental Initiative (BYEI) har haft travlt med at udvikle grundige træningsforløb, som kommer til at uddanne unge i og omkring slummen i bl.a. miljø, bæredygtighed, fortalerarbejde og lederskab. Og nu er de ved at stå klar!

Partnerne er netop gået i gang med pilotfasen. På fire udvalgte skoler i de to slumområder Citi Polli og Malek Member Area skal der oprettes Earth Clubs, hvor de unge kan engagere sig og gennemgå træningsforløbene. De unge skal gennem 3 moduler, som skal faciliteres af BYEIs frivillige universitetsstuderende, og som skal gøre dem i stand til at bidrage direkte til den positive forandring af slumområderne. Heldigvis er der god opbakning til projektet! Plan Bangladesh har fx holdt møde med Direktoratet for videregående og højere uddanelse, som viste stor interesse for projektet og uddannelsesforløbet. Der blev endda snakket om at implementere forløbet på alle offentlige gymnasier i Bangladesh!

Der har dog også været udfordringer undervejs. Særligt har det vist sig, at samarbejdet med BYEI til tider er svært, idet engagementet fra de unge frivillige studerende har været mere ustabilt end forventet. Oftest er de universitetsstuderende, og specielt i eksamensperioder har de ikke haft så meget overskud. Partnerne arbejder aktivt for at finde en bæredygtig løsning, som er god for alle og vil bidrage til projektets videre fremdrift.

Alt i alt er vi godt tilfredse med projektets opstart, og glæder os til at følge med fremover. Du kan også læse mere her.