Hjælp os med at få Grønland og Danmark på bølgelængde

Oleg med årets kampagneplakat i Grønland
03. sep 2018

Vi er næsten i mål med at fundraise årets kampagne, men vi mangler din hjælp for at nå i hus!
Operation Dagsværk, Ungdommens Røde Kors og Grønlandsk Røde Kors er på en fælles mission – 2018 skal blive året, hvor hele Danmark lærer Grønland bedre at kende.

Forud for selve Dagsværkdagen, 7. november, ligger en landsdækkende oplysningskampagne drevet af unge frivillige. Det er en dyr omgang at rejse hele landet rundt og fremstille kampagnematerialer, der engagerer eleverne. Vi har gjort et kæmpe stykke arbejde for at rejse fondsmidler til årets kampagne - det har været en stor udfordring, men nu er vi næsten i mål.

For at nå i hus med de sidste midler har vi besluttet at rejse en crowdfunding, hvor vi har behov for din hjælp.

Hver en krone tæller

Pengene vil gå til kampagnematerialer som plakater, videoer, podcast, transport til de frivillige, samt workshops for frivillige og unge på landets ungdomsuddannelse og efterskoler. Kort sagt alle initiativer, der kan videreformidle viden om og kendskab til Grønland.

Vi håber, at du vil hjælpe os med et bidrag, som vil kickstarte 2018 som året Danmark får mere kendskab til Grønland.

Du kan give dit bidrag her.

Indsamlingen er aktiv fra 1. - 30. september. Vi håber, at du vil give et bidrag og dele crowdfundingen i dit netværk. Hver en krone og deling tæller.
 

Borgerforslag: Grønland skal på skoleskemaet!

Vi standser ikke ved oplysningskampagnen, for vi tror på, at hvis vi virkelig skal forandre noget, så skal vi sætte ind fra en tidlig alder. Derfor har vi sammen med en lang række organisationer stillet et borgerforslag om, at Rigsfællesskabet skal på skoleskemaet.

Vi vil simpelthen have gjort det obligatorisk, at lærerne underviser de danske børn og unge i Rigsfællesskabets fortid, nutid og fremtid. Se en lille film til landets lærer og et budskab fra Johanna som står ved indlandsisen.

Vi har brug for 50.000 underskrifter for, at forslaget vil blive behandlet i Folketinget, så vi håber, at du vil bidrage med din underskrift og dele forslaget i dit netværk. Skriv under her.


Mere info om kampagnen

Hele Danmark skal lære Grønland bedre at kende. Hvorfor så det? – fordi danskerne ved alt for lidt om vores lange fælles historie, samt hvordan Grønland er i dag. Vi tror på, at uvidenhed er den direkte vej til fordomme. Det vil vi gøre op med nu! Allerede nu kan I lytte med på vores sprit nye podcast-serie "Grønland og Danmark på bølgelængde" - hvor der kommer nye afsnit hver tirsdag de næste tre uger.

Dagsværkdagen er i år onsdag den 7. november - vi opfordrer alle til at hyre en dagsværker og tage del i at skrive et nyt dansk-grønlandsk kapitel!

Projektvalg 2020
Luk ×

Projektvalg 2020 er igang!

Se alt om projektvalget, og de seks projekter der er med, på projektvalg.od.dk

Du kan også se en video om alle projekterne herunder, og dykke dybere ned i projekterne bagefter på projektvalg.od.dk