Operation Dagsværk på Folkemødet; Dette års projektfokus

24. jun 2019

Så er Folkemødet veloverstået, og igen i år deltog Operation Dagsværk. Hvor sidste års Folkemøde stod i Grønlands tegn, havde vi i år særligt fokus på livet som ung med et handicap. Det skete som led i dette års kampagne, der i gennem oplysning har til formål at motivere unge på ungdomsuddannelserne til at arbejde på Dagsværkdagen, og dermed samle ind til dette års projekt; et projekt der skal sikre øget inklusion af unge med handicap i Uganda.

Det særlige fokus på handicap afspejlede sig i flere af vores arrangementer, bl.a. et pop-up event, hvor man havde mulighed for at prøve et handicap. På dette event kunne man fx prøve at lave en sandwich med bind for øjnene og tage tøj på med bundne fingre. Til at hjælpe os, og til at dele deres egne erfaringer, havde vi lånt nogle frivillige fra vores partner Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH), der alle om nogen har erfaring med hvilke udfordringer, man kan møde som ung med et handicap. 

Flere af dem der deltog gav udtryk for, at det havde været tankevækkende at opleve på egen krop, hvordan det er, at have et handicap og være udfordret i at gøre helt basale hverdagsting, som at tage tøj på.

Læs mere om to af vores andre events på Folkemødet 

Læs mere om dette års projekt