Operation Dagsværk vil sætte en stopper for seksuel vold i Peru

25. nov 2019

I weekenden var elever fra ungdomsuddannelser i hele landet samlet i demokratiets navn for at træffe store beslutninger om blandt andet projektvalg til Operation Dagsværks oplysnings- og indsamlingskampagne 2020.

Valget er faldet på Amnesty Danmarks projekt om ’Et trygt skoleliv uden seksuel vold’. Sammen med lokale partnere vil de netop sætte en stopper for de krænkelser og brud på menneskerettigheder, som eleverne oplever i Peru.

“Det her er en fantastisk mulighed og vi glæder os utrolig meget til partnerskabet med ODs unge og unge i Peru. En ganske særlig tak til de mange unge som deltog i stormødet og udtrykte deres opbakning til projektet. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel for et tryggere skoleliv for børn og unge i Peru,“ siger Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty International.

På skolerne i Peru er eleverne - især pigerne - i høj risiko for at blive udsat for seksuelle krænkelser af lærere, personale og andre elever. Sidste år blev der rapporteret ikke mindre end 1048 sager om seksuel vold i skolerne – og det er kun toppen af isbjerget. 

Gennem uddannelse af ungdomsledere netop med fokus på menneskerettigheder samt uddannelse i at forebygge seksuel vold og gribe ind over for krænkende situationer på skolerne, skal projektet være med til at bryde med en skadelig kultur, der eksisterer på de peruvianske skoler.  

”Det er positivt, at projektets mål er så meget defineret af målgruppen selv. Det er altså et projekt af unge i Peru for unge i Peru – de har selv erklæret, hvad de gerne vil forandre,” sige Oskar Kvist, der går i 3.g på Københavns Åbne Gymnasium

”Jeg tror på, at det kan have en stor gennemslagskraft ude på de danske ungdomsuddannelser, da det er unge fra de peruvianske ungdomsuddannelser, som projektet er til for – målgruppen minder derfor meget om os selv. Så jeg tror, at eleverne herhjemme i endnu højere grad vil kunne relatere til problemstillingerne, da de vil kunne sætte sig ind livet for de unge i Peru,” slutter han.

Til januar rejser frivillige fra Operation Dagsværk til Peru sammen med Amnesty Danmark for at møde de unge og samle materiale til en landsdækkende kampagne om unge, seksuel vold, menneskerettigheder og positive forandringer.