Operation Dagsværks landsdækkende kampagne bryder isen

Sekretariatsfrivillige Naja i Grønland
04. sep 2018

Om en uge kan Christianshavn Gymnasium se frem til at blive det første gymnasium der får besøg af frivillige som en del af Operation Dagsværks efterårsturné. I år sætter vores kampagne fokus på unge i Grønland for at bidrage til en mere ligeværdig og oplyst relation mellem unge i Grønland og Danmark.

I samarbejde med grønlandske unge, Ungdommens Røde Kors og Grønlandske Røde Kors, vil Operation Dagsværk være med til at skrive et nyt dansk-grønlandsk kapitel, som kulminerer med en landsdækkende indsamling på Dagsværkdagen d. 7. november.
Vores ung-til-ung kampagne har et stort potentiale, og vi er meget spændte på at se, hvilke bølger det kan starte.

Vi er klar til syv ugers turné

I weekenden kickstarter vi for alvor vores syv uger lange turné. På kampagneweekenden samler vi dagsværkgrupperne på en skole i Fredericia for at træne os alle i at løfte oplysningskampagnen om unge i Grønland ud på skolerne.

Gennem kampagnen stifter eleverne bekendtskab med Grønlands unge og deres stemmer gennem stærke film, facts og personlige rørende fortællinger om at være ung i Grønland i dag. Se teaseren her.


En fordomsfri fremtid 

Vores projekt i år handler om at unge i Grønland selv skal uddannes i at lave egne projekter. Det er vigtigt, at projektet bliver ligeværdigt, og vi lader derfor de grønlandske unge selv fortælle, om de problemer ungdommen står overfor.Vi ønsker samtidigt at ændre det typiske danske syn på grønlændere, og derfor er det vigtigt, at vi kommer ud på landets skoler, så vi sammen kan knuse fordommene.

Som unge kan vi skabe en positiv, konstruktiv relation mellem Danmark og Grønland. Det både kan og skal vi, fordi - undskyld klichéen - vi er fremtiden!
 

Sæt Grønland i fokus med vores undervisningsmaterialer og podcasts

I år har vores oplysningsprodukter taget form på mange måder. Du kan starte med at se denne lille film-hilsen fra sekretariatsfrivillige Johanna, som står på indlandsisen og inviterer dig med på oplysningsbølgen!

Alle kan gribe vores skarpe undervisningsmaterialer, som elev kan du blive inspireret til din SRP-skrivning, som lærer kan du implementere materialerne i din undervisning om Grønland, eller du kan lære om landet på egen hånd.

Sidst men ikke mindst har vi udgivet et brag af en podcast-serie "Grønland og Danmark på bølgelængde”, som du kan lytte til og sprede der, hvor du synes, at det giver mening. De kommende uger udgives et nyt podcast-afsnit hver tirsdag.

God fornøjelse - vi glæder os til et efterår, hvor vi sammen med jer alle skal sætte Grønland i fokus!