Tidligere frontfigur i Dansk Kvindesamfund bliver sekretariatsleder i Operation Dagsværk

Fra 2. juni 2020 får Operation Dagsværk ny sekretariatsleder med stor organisatorisk og politisk erfaring. 
22. maj 2020

Fra 2. juni 2020 får Operation Dagsværk ny sekretariatsleder med stor organisatorisk og politisk erfaring

 

”Der er en helt særlig energi i Operation Dagsværk. At komme til at arbejde sammen med så mange engagerede unge, som alle brænder for at gøre en forskel, er noget af det mest motiverende i verden.” 
 

Det udtaler Signe Bøgelund Vahlun, som fra 2. juni 2020 vil stå i spidsen for Operation Dagsværks sekretariat og understøtte den elevbårne bestyrelse i at få organisationen gjort til en endnu mere markant spiller på de danske ungdomsuddannelser og efterskoler. 

 

Baggrund inden for ligestillingsområdet

Signe har en solid baggrund inden for ligestillingsområdet, hvor hun blandt andet stod for at arrangere Grundlovsoptoget som fejrede 100 året for kvinders valgret i 2015 og har været en af de første til at sætte fokus på digitale billedekrænkelser som en ligestillingsproblematik. Signe har siddet i adskillige bestyrelser og udvalg herunder Kvinderådet og Digitalt Ansvar og i perioden 2015-2018 var Signe næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund. Fortaler- og foreningsarbejde er derfor i den grad noget hun har erfaring med. Da årets kampagne i Operation Dagsværk netop fokuserer på at fremme ligestilling blandt unge på ungdomsuddannelserne i Peru, vil Signe også her kunne sætte sit præg på Operation Dagsværks virke. 

 

Operation Dagsværks bestyrelse giver netop også udtryk for, at de føler sig i rigtig gode hænder hos Signe:
 

“Allerede nu føler vi i bestyrelsen, at vi kender Signe rigtig godt. Selvom vores første rigtige møde med Signe fandt sted virtuelt, viste hun initiativ, motivation og var ikke mindst knivskarp. Signes erfaring, engagement og enorme energi viser klokkeklart, at hun er mere end bare velegnet til rollen som Operation Dagsværks sekretariatsleder. De kommende år bliver skelsættende i organisationens historie, og vi glæder os til fortsat at udvikle organisationen, nu med Signes støtte. Vi ser frem til et stærkt og tæt samarbejde med vores nye seje sekretariatsleder. Og selvfølgelig til de dejlige gåture, når møderne skulle blive lidt lange."

 

Vokset op med Operation Dagsværk

Signe var selv aktiv i Operation Dagsværk i gymnasietiden og glæder sig til at komme i gang med arbejdet - nu fra en anden position, men stadig med elevengagementet som den store drivkraft:

 

”Operation Dagsværk er en solid elevorganisation, som jeg selv er opvokset med og har deltaget i, og jeg glæder mig til, at understøtte alle de frivillige rundt om i landet, som lægger et stort arbejde i at bidrage til uddannelse af andre unge rundt om i verden.”


 

(Foto: Ty Stange)