Vi er på mini-turné landet rundt

I løbet af foråret 2019 har Operation Dagsværk været på en mini-turné rundt omkring i landet for gennem et interaktivt oplæg at fortælle om ungdomsaktivisme, og, med udspring i vores tidligere projekter i bl.a. Kenya,  Somaliland og Dhaka, hvilken effekt det kan have.
23. maj 2019

I løbet af foråret 2019 har Operation Dagsværk været på en mini-turné rundt omkring i landet for gennem et interaktivt oplæg at fortælle om ungdomsaktivisme, og, med udspring i vores tidligere projekter i bl.a. Kenya,  Somaliland og Dhaka, hvilken effekt det kan have. Indtil videre har vi besøgt syv skoler, bl.a. Falkonergården på Frederiksberg, hvor vi mødte Christian fra 1.b, der om sin oplevelse af oplægget siger: ”Jeg synes det var et godt oplæg, jeg synes at det gav et godt overblik over hvad det er der sker rundt omkring i verden, så vi ikke bare kun fokusere på de ting, vi prøver at gøre godt for i Danmark”

Også Astrid fra 2. Z på Roskilde Gymnasium var glad for, at få besøg af Operation Dagsværk: ”Jeg synes, at oplægget var meget informerende. Generelt tænker man, at Operation Dagsværk er den der ene dag, hvor man tager ud og arbejder, så det var dejligt at få noget at vide omkring, hvad der sker med projekterne. Det synes jeg var meget fedt at blive informeret om (...) Det fedt at blive gjort opmærksom på at, man kan selv være en del aktivistisk, selvom det ikke er særligt ekstremt (....) Jeg føler mig inspireret, og jeg føler at jeg måske selv skal være lidt mere aktivistisk”

Både Christian og Astrid var særlig glad for det interaktive aspekt i oplægget, der bl.a. bestod i, at de og deres skolekammerater gennem en kahoot skulle tage stilling til en række problemstillinger. Om dette siger Astrid: “Jeg synes, at Kahooten fungerede fint… Den fik også selv en til tænke over, hvad er det egentlig, jeg selv mener. (..) Der kom den her småsnak for lige pludseligt, skal man reflektere over, hvad man egentlig mener”

Er du også interesseret i at hører om ungdomsaktivisme, og om, hvordan det går med vores tidligere projekter, kan du booke et oplæg ved at skrive til od@od.dk. Vi fortsætter med at tage rundt på miniturnéen frem til d. 12. juni.  

Du kan også gå ind og høre de podcasts, som vores opfølgningsgrupper har lavet fra henholdsvis Dhaka, Somaliland og Kenya. Det kan gøre her: https://operationdagsvaerk.podbean.com/ eller ved at søge på Operation Dagsværk i din foretrukne podcast-app.