TRAUMER OG NERVER

Psykologi - Bioteknologi/biologi

I løbet af de sidste år er der sket et kæmpe migrationsboom i store dele af verden. Du har måske primært hørt historierne om mennesker, der flygter fra krig i eget land. Men der findes mange årsager til migration, og det sker overalt i verden.

I det latinamerikanske land Guatemala, er der en stigende strøm af unge mayaer, som hvert år forsøger at nå til USA som illegale indvandrere. De flygter fra en hård hverdag hvor fattigdom, vold og diskrimination spiller en stor rolle, derfor søger de lykken i USA. Drømmen ender dog ofte som et decideret mareridt, når de unge begiver sig ud på en farlig rejse i menneskehandlens vold. Mange af de unge ender med at blive deporteret, flere af dem traumatiserede af de voldsomme oplevelser på rejsen.

Under temaet TRAUMER OG NERVER kan du arbejde med hvilke stressfaktorer vi bliver udsat for i vores dagligdag og hvordan en livskrise kan føre til et traume. Du kan undersøge hvordan et traume opstår på baggrund af den psykologiske viden. Du kan også gribe det an fra en bioteknologisk vinkel, hvor du kan gå i dybden med det autonome nervesystem og hvordan det påvirkes af et traume.

Klik på "ressourcerummet" til højre, for at komme videre til materialet.
 
Undervisningsmaterialet op Operation Dagsværks oplysningskampagne er udviklet med støtte fra Danida's Oplysningbevilling.